Skip to content Skip to footer

CINE SUNTEM

Suntem un grup de oameni pasionați de a vedea gloria lui Dumnezeu manifestată în cât mai multe vieți. Visul nostru este ca Metanoia să fie o biserică iubitoare de Dumnezeu și ziditoare în maturitatea spirituală a membrilor ei.
DESPRE NOI

„PÂNĂ AICI DOMNUL NE-A AJUTAT”

Prin Harul Domnului Biserica Metanoia Ploiești a luat ființă în anul 2009, din dorința de a raspunde chemării din partea lui Dumnezeu de a sluji generația contemporană, într-un mod relevant dar fără compromisuri. Și tot prin Harul Său de atunci și până astăzi am văzut deslușit mâna binecuvântată a Domnului nostru.

Suntem parte a Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din Romania dar și parteneri în Vertical Church Europe, o organizație dinamică și autentică în dorința vie de a glorifica pe Dumnezeu, de a fi verticali. Adică totul să fie despre El, pentru El, după voia Lui și mai puțin despre cum credem sau ne place nouă.

De la începutul bisericii noastre Domnul ne-a binecuvântat prin slujirea pastorului Cristi Pană, iar din anul 2012 prin pastorul Samuel Cucu până în anul 2020.

SEMNIFICAȚIA NUMELUI METANOIA

CE ÎNSEAMNĂ METANOIA

Numele bisericii noastre, Metanoia, este cuvântul grec μετάνοια, care înseamnă schimbarea gândirii, ce produce pocăință, și care, conform Scripturii, împreună cu credința mântuitoare în Domnul Isus Cristos, oferă mântuirea. De asemenea produce efecte vizibile în viața credinciosului la nivelul convingerilor, priorităților și bineînțeles al comportamentului. Dorim ca acest cuvânt să definească, prin Harul lui Dumnezeu, o întoarcere autentică la Dumnezeu a membrilor noștri, dar și un proces de ucenicie intenționat, eficient și vizibil în comunitatea bisericii noastre, dar și în afara ei.

Să nu vă potriviţi (conformați) chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre (Metanoia), ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită.

Romani 12:2
SLUJITORII BISERICII

CUNOAȘTE ECHIPA DE SLUJIRE

Filip Preja

Pastor

Cătălin Năstase

Prezbiter - Coordonator lucrarea financiar/contabilă

Gigi Oprea

Prezbiter - Coordonator lucrarea grupurilor mici
Copyright © 2022
Biserica Creștină Baptistă Metanoia Ploiești.
Toate drepturile rezervate.